Feu el processador de text més ecològic!

No recordo ben bé on en vaig sentir a parlar ara fa uns dies, però vaig pensar que parlar-vos d’una font ecològica podia ser una bona idea, més encara en aquests temps de preocupació pel planeta.

Avui en dia és habitual que els correus electrònics vagin acompanyats d’un advertiment perquè no els imprimim si no és estrictament necessari. Tot i que l’objectiu normalment és el de no malbaratar paper, d’aquesta manera també s’aconsegueix reduir la quantitat de tinta que s’utilitza. Si tenim en compte que els cartutxos i tòners són força perillosos per al medi ambient, l’estalvi de tinta és un avantatge afegit de reduir les impressions.

L’Ecofont és una manera d’anar un pas més enllà. Creada fa ja un temps per la companyia holandesa Spranq Creative Communications (web aquí), permet estalviar—segons l’empresa—fins a un 20% de la tinta necessària per a imprimir el mateix text amb qualsevol altra tipografia. Com veureu, la solució que plantegen és senzilla:

Tal i com expliquen ells mateixos al web del projecte, aquest ha estat el resultat de proves amb formes diverses. El més important era que es mantingués la llegibilitat del text, al mateix temps que es reduïa la despesa de tinta en imprimir. Quan es fa servir una mida més reduida i habitual (10 o 12 punts), els puntets blancs pràcticament no es veuen, però el text apareix una mica més borrós (tot i que llegible). Ho podeu veure a Un Blog Verde, on comentaven els resultats que s’obtenen amb l’Ecofont. En un altre blog similar (El Blog Verde) parlaven també d’altres iniciatives favorables al medi ambient, com la tinta de soja.

Si voleu, podeu descarregar la font gratuïtament al web. Proveu-la, i ja direu què us en sembla!

Anuncis

1 comentari

Filed under Curiositats, Tecnologia

One response to “Feu el processador de text més ecològic!

  1. Jordi

    Fa uns dies que n’habia sentit a parlar d’aquesta lletra i si realment funciona tan be com en diuen, hauria de ser la lletra que escollisim tots per a fer impresions! Ara be, lo de la tinta de soja no n’habia sentit a parlar mai! pero com en d’altres casos no em sembla una bona idea que s’utilitzin productes de cultiu i alimentació per a d’altres fins que no siguin l’alimentari, primer perque si hi ha gent que pasa gana al mon no trobo étic que s’utilitzin per imprimir, combustible, etc. i segón perque aixó pot atraure especuladors que vegin una altra forma de enriquir-se, especulant amb els preus de la soja i fent més difícil encara que molta gent no es pugui alimentar, com ja ha pasat amb el blat de moro i l’arrós

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s