Us preocupa la nova grip?

Pel que fa a la salut, el tema recurrent d’aquests dies als mitjans de comunicació és la famosa grip nova. M’imagino que hi ha diversos factors que fan que el virus A-H1N1 sigui notícia, començant pel fet que durant l’estiu sempre es va una mica més curt de notícies. A banda, hi ha el fet que és la primera gran pandèmia de la qual podem seguir l’evolució en temps pràcticament real: les webs que hi dediquen específicament l’OMS i el Ministeri de Sanitat en són un bon exemple. Per últim, s’ha de considerar que es tracta d’una amenaça amb una perillositat difícil de valorar.

Justament sobre aquesta perillositat us volia parlar. Us preocupa el tema? Temeu una pandèmia mundial, amb molts morts? O tot això és simplement fer molt soroll per no res, ja que cada any la grip “habitual” s’emporta per davant força gent?

Si us sembla bé, responeu a l’enquesta que teniu aquí al costat sobre el tema (la mantindré oberta fins a mitjan setembre) i, si voleu comentar o matisar qualsevol cosa, aprofiteu aquesta mateixa entrada.

Anuncis

6 comentaris

Filed under Enquestes

6 responses to “Us preocupa la nova grip?

 1. Andrea

  Ara si!!
  Como madre “responsable” me tiene un poco desconcertada mas que preocupada este tema de la gripe; más que nada muchas otras madres me han preguntado mi opinión como bióloga acerca de la vacuna contra la gripe y a decir verdad me han puesto entre la espada y la pared.
  Como científica me gustaría decir: “Si, vacune a su hijo y quedese usted tranquila!” Pero no deja de darme vueltas en la cabeza el hecho de que como bien sabemos normalmente antes de comercializar cualquier fármaco o símil se requieren años de ensayos clínicos.
  Entonces debemos confiar en estos ensayos “quick and dirty” ?? o quizás esto se estaba cociendo hace tiempo ???

 2. Rosa

  Fins ara la veritat és que no m’havia preocupat massa la grip nova, però a mesura que es va acabant l’istiu i està apunt de començar l’epoca de més fred (epoca que segons diuen serà la més propensa per contreure aquesta grip), i començen a donar tota una sèria de consells com: no donar la mà o no fer petons per saludar la gent,rentar-se molt bé les mans etz, etz, em pregunto:

  – Poden estar segurs els experts de que la vacuna que s’està preparant de pressa i corrents serà efectiva?
  – Si ens vacunem estarem realment immunitzats?,
  val realment la pena fer-ho?

  Una de les últimes noticies que he escoltat sobre aquesta grip és que a Xile s’han donat alguns casos,en que segurament els humans han passat el virus als animals (crec recordar pavos).
  Ens hem de preocuopar encara més per aquest fet???

 3. No em preocupa excessivament, tot i trobar-me dins del grup de risc. Fins ara, les morts s’han produït en gent que ja patia altres malalties, com obesitat mòrbida, hepatitis, pneumònia o diabetis (si no recordo malament). Altres casos lleus, com tots els que s’han anat sabent de nens en escoles i cases de colònies han evolucionat favorablement i la gent que hi estat amb contacte es troba perfectament bé.

  Està clar que pot afectar a qualsevol persona que estigui sana i que segurament amb el fred augmentaran molt els casos, però cal saber trobar el límit entre la informació i la creació d’alarma social.

 4. devildv

  Sincerament, no em preocupa gens ni mica. No va passar quelcom semblant amb la grip aviar (H5N1?) fa un parell d’anys i al final va quedar en res?

  Una abraçada i molt bon blog,
  David.

  http://devildv.wordpress.com/
  http://MACadamianuts.wordpress.com/

 5. icientificats

  Gràcies per les idees que aporteu. Sobre la vacuna, jo també tinc els meus dubtes que funcioni tan bé com ho podria arribar a fer, sobretot perquè s’ha de posar en marxa d’una manera massa ràpida. Però si volem la vacuna, segurament és l’única manera.
  La qüestió és, doncs, si la volem. No sé si realment la gent està preocupada (per això faig l’enquesta), però els mitjans en parlen cada dia. Aquesta grip i l’aviària de fa un parell d’anys són les primeres que podem seguir en temps real, de les quals podem anar donant dades a cada moment. Això genera alarmisme, però també permet seguir com avança i tenir més eines per frenar-la.
  Hi ha diversos aspectes positius, de moment, com que sembla força benigna (més que la grip estacional) i que part de la població està immunitzada, o sigui que potser la passarem-com sempre-amb una mica de llit i tan contents. Però per altra banda, pot ser perillosa la combinació amb un virus aviari. Això és el que passava fa dos anys, i sense saber com va parar, segurament per sort de tots.
  PD: David, gràcies pel comentari. Passaré pel teu blog, t’ho prometo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s